Jakt Okt 2016- Jan 2017

 

Lördag 29 Okt

Narnia och Abbe följde med i skogen idag och Narnia fick snabbt upp rådjur och drev i 1 timme, Abbe fick även han upp rådjur och drev först i 20 min och tappade bort det vid vägen men efter en stor sökrunda så hittade han det igen efter ca 5 min och drev då i 42 min, det buktade fint men tyvärr så va skytten på fel ställe

 

 

Lördag 22 Okt

Fick ett trevligt samtal från Lennart Olausson som äger Arthur där han berättade att även Arthur har kommit igån med jakten, Han hade drivit Hare i 10 min och rådjur i 15 min. Sen hade Arthur fått fart på ett gäng hjortar och drivit i 35 minuter Tyvärr stog passkyttarna på fel ställe. Han har en sökradie på ca 250 m

Sååå kul! Hoppas på att få fler jaktrapporter!!!

 

 

Söndag 9 Okt

Abbe (10 mån) släpptes på jakt för första gången idag och sökte ut fint på ca 200-250 meter runt mig, kort efter att jag släppte honom började han med väckskall och sen bar det iväg efter rådjur och han drev i 26 minuter! Han har ett riktigt härligt skall som hörs bra. Kommer bli spännande och se hur det kommer gå för honom i framtiden :)

 

Syster Alice tar ännu det lite försiktigt men söker ut runt 150 meter, fick några väckskall på hare men klarade inte ut det ännu.

 

 

Söndag 2 Okt

Idag var det säsongstart för oss då vi igår va iväg på en inoff utställning.

Zelda fick äran att följa med och fick upp rådjur först med ett drev på 20 min och sedan på 50 min, Sen va hon helt slut. Blev många vätskepauser då det inte finns en droppe vatten i skogen.

Design och layout Madeleine Bengtsson copyright © 2014 Biskops Kennel. All rights reserved.